Alvásszakértő

Miért szeretjük a kókuszmatracot?

2015. október 05. - naturevic

 

A kókuszmatracok elég nagy népszerűségnek örvendenek mostanában, nagyon sokan vásárolják őket akár maguknak, akár gyermekeik számára. Ez a nagy közkedveltség a kókuszmatracok kedvező tulajdonságainak köszönhető. Nagyon sok olyan jellemzőjük van ugyanis, amik egyrészt, önmagukban szimpatikusak lehetnek, másrészt, rendkívül praktikussá teszik a használatukat, harmadrészt pedig az egészségünkre is jó hatással vannak.

 

shutterstock_258076067.jpg

De mik is ezek a tulajdonságok?

  • A kókuszmatrac teljesen természetes. Ez már önmagában is elég érv mellette, ráadásul a készítése során semmilyen káros anyag nem keletkezik, így környezetkímélő is.
  • Mivel laza szerkezetűek, a rájuk kerülő nedvesség gyorsan elpárolog, így teljesen át lehet őket mosni, többek között emiatt jelentenek tökéletes választást allergiásoknak is.
  • Kókuszrostból készült matracon lehet szinte a legnyugodtabban aludni, mert képes szűrni a földsugárzások közül a káros kisugárzásokat, amik az egészségünkre vannak negatív hatással.  
  • Ahogy már említettük, a kókuszrost még kis mennyiségben sem veszi fel se a vizet, se más folyadékokat, ennek köszönhetően testnedveink alvás közben is párolognak.
  • A kókuszmatracokban nem telepszik meg a gomba, pontosan azért, mert nem marad meg benne a nedvesség. A gomba nemcsak kellemetlen, de az egészségre is ártalmas, így különösen érdemes elkerülni.
  • Gyerekeknek is kiváló támasztás, mert kellőképpen kemény ahhoz, hogy megfelelően alá tudják támasztani a gerincoszlopot, erre pedig a gyerekek csontozatának különösen szüksége van, hiszen az ő gerincük még fejlődik, formálódik.
  • A kókuszmatracok nagyon kényelmesek – ez az, amiért a legtöbb ember megveszi, hiába az előzőekben felsorolt rengeteg pozitívum. Hiszen a nyugodt alvás titka a kényelmes matrac, és ha kipihentek vagyunk, sokkal jobb teljesítményt érhetünk el az élet minden területén.

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr667880820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.10.05. 12:00:44

"... földsugárzás ..."
Még jó, hogy megakadt a szemem ezen a baromságon, így nem pazaroltam az időmet ennek a fasságnak az elolvasására.
Kókuszmatracot leginkább az szereti, akinek a kemény matrac a kedvence.
süti beállítások módosítása