Alvásszakértő

A leggyakoribb gondok az együttalvással

2015. szeptember 13. - naturevic

 

Amikor egy pár úgy dönt, a továbbiakban együtt szeretnének élni, ez általában közös ággyal is jár. Az együttalvás a többség számára nagyon szép és intim dolog, azonban szép számmal akadnak olyanok is, akik kifejezetten szenvednek vele. Ennek több oka is lehet, legtöbb azonban orvosolható. A közös megoldás keresése helyett azonban sajnos sok pár dönt úgy, hogy inkább külön alszik, annak ellenére, hogy nem feltétlenül kellene. A leggyakoribb alvásgondok ugyanis megoldhatók úgy, hogy mindkét félnek jó legyen.

shutterstock_164433503.jpg

De mik ezek a gyakori problémák, és hogyan lehet áthidalni őket?

Horkolás. A leggyakrabban előforduló éjszakai ellentét, hogy a férfi horkol, a nő meg nem tud aludni tőle. Erre többféle megoldás is létezik. A horkolás eredményesen szüntethető meg műtéti úton, azonban ezt érthető módon sokan nem szívesen vállalják. Egyeseknél hatásos az erre a célra kifejlesztett orrtapasz is, az alvási pozíció változtatása, de az is elég egyszerű megoldás, hogy a nem horkoló fél füldugót használ.

Túl sok mocorgás. Ha az egyik, vagy mindkét fél túl sokat mocorog, könnyen zavarhatják a másikat, vagy egymást. Erre egy igen egyszerű megoldás van: nagyobb ágy vásárlása. Így nem kell lemondani az együtt elalvás örömeiről, azonban később, ha nagyobb térre van szükség, van hová odébb menni.

A takaróhúzás. Nagyon szép dolog a nagy, közös paplan, de csak kevesek tudnak tényleg így aludni. Legtöbbször az emberek szeretnek beleburkolózni a takaróba, a lábuk közé szorítani azt, ennek pedig egy egész éjszakán át tartó, félálomban való „verekedés” az eredménye, hiszen mindenki maga felé húzza a paplant. A megoldás egyszerű: külön takaróval jobban tudunk aludni!

Nem jó a matrac. Jellemző probléma: az egyiknek túl kemény, vagy éppen túl puha a matrac, ami a másiknak jó. Ezt csak úgy lehet megoldani, ha közösen elindulnak, és addig mennek, amíg nem találnak megfelelőt. Jó megoldás lehet a memóriahabos matrac is, ez a többség számára kényelmes. Egy dupla ágyra pedig tehető két szimpla matrac is, amik lehetnek különbözőek: lényeg, hogy a méret jó legyen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr317776344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása