Alvásszakértő

Valóban segít az alvásproblémákon az altató?

2015. július 06. - naturevic

Nagyon sok ember küzd alvászavarokkal, aminek elsődleges oka a felgyorsult életünk, és az ezzel járó rengeteg stressz. Ilyen körülmények között nem kell csodálkozni azon, hogy elszaporodtak az alvást elősegítő készítmények, a különböző altató és nyugtatószerek. Ezekből elég széles a választék, az emberek pedig előszeretettel veszik is őket, remélve, hogy segítségükkel sikerül kitörni abból az ördögi körből, hogy a stressz miatt nem tudnak aludni, az alváshiány miatt viszont még stresszesebbek. De vajon ezek a nyugtatók, altatók valódi megoldást jelentenek az alvásproblémákra?

Csak a tüneteket kezeli

Az altató használatával az a probléma, hogy valójában nem oldja meg a helyzetet, mivel csak a tünetet kezeli – az alvászavart kiváltó ok továbbra is fennáll, a használata mellett is. Vagyis nem gyógymód, hiszen ha nem szedjük be többet az altatót, akkor ugyanúgy visszatér a gond. Persze átmenetileg használhatjuk ezeket, ha éppen egy rosszabb időszakot élünk, de nagyon fontos, hogy ne nagy dózisban szedjünk altatót, és ne huzamosabb ideig! Sajnos ezek olyan szerek, amikre bizony rá lehet szokni: ha hozzászokik a szervezetünk az altatóhoz, egy idő után nem fog megfelelően hatni. Ha viszont tartósan szedjük, az alvás minősége tovább romolhat, ami egy újabb ördögi körhöz vezet, hiszen így még több altató kellene…

shutterstock_242461279.jpg

Inkább a természetes változattal próbálkozzunk

Egyre népszerűbbek szerencsére a természetes gyógymódok, és sokan próbálják ki gyógyszerek helyett a teljesen természetes gyógyhatású készítményeket is, amik nem minősülnek gyógyszernek. Altatókból is rendelkezésre állnak ilyenek, érdemes kezdetben ezekkel próbálkozni. Az igazi megoldás azonban az, ha az alvászavar kiváltó okát szüntetjük meg. Ez persze nem mindig könnyű, hiszen például munkahelyet nem válthat az ember öt perc alatt, és sokszor rajtunk kívülálló okok felelősek a stresszért. Hosszútávon azonban mindenképpen érdemes változtatni altatók szedése helyett, így a stressz is végleg megszűnhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr127603524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása