Alvásszakértő

Miért jók a memóriahabos matracok?

2015. május 10. - naturevic

Az alváshiánynak az életünk szinte minden területén komoly következményei lehetnek. Hathat a munkánkra, mert fáradtan, kialvatlanul nem tudunk rendesen koncentrálni, emiatt az eredményeink is rosszabbak lehetnek, mint várnánk. És hathat a magánéletünkre is, ugyanis az az ember, aki nincs kipihenve, gyakran ingerült, türelmetlen, és ez sokszor a közvetlen környezetén csattan – akkor is, ha nem áll szándékában senkit sem megbántani. Világos, hogy mindenkinek az a legjobb, ha ki tudjuk magunkat pihenni, ennek azonban sokszor éppen a matracunk a legfőbb akadálya.

Mit tud a memóriahabos matrac?

Természetesen mindenkinek más válik be, azonban amiben garantáltan nem lehet csalódni, az a memóriahabos matrac. A memória matracok egyik legnagyobb előnye az ergonomikus képesség, vagyis az, hogy kellőképpen alátámasztják a gerincet, elősegítve ezzel a helyes testtartást alvás közben is, emellett az optimális vérkeringés fenntartását is elősegítik. A memória matracokban a biztos tartást egy másik alapanyag, a hideghab is biztosítja. A matracban van polietilén hab is, ami képessé teszi arra, hogy tökéletesen lekövesse, mintegy körülölelje a testünket alvás közben.

memory-foam-5_2.jpg

Miben segítenek a memória matracok?

A memória matracok az előzőekben említett tulajdonságaik miatt nagyban képesek elősegíteni, hogy kellőképpen ki tudjuk pihenni magunkat. Ezt úgy érik el, hogy optimális körülményeket biztosítanak az alváshoz – nyugodtan elhihetjük, hogy semmi sem olyan kényelmes, mint egy olyan matrac, amely alkalmazkodik a testünk vonalaihoz, és megfelelő támasztékot biztosít, miközben pihenünk. Ha memóriahabos matracot használunk, garantált a nyugodt pihentető alvás. Azoknak is kitűnő megoldást jelenthetnek ezek a matracok, akik gyakran ébrednek arra, hogy elfeküdték a vállukat, nyakukat, hátukat, és emiatt sokszor küzdenek különféle fájdalmakkal. Az rengeteg éjszakai forgolódásért, a „sehogy sem jó” érzésért szintén a nem megfelelő matrac lehet a felelős. Egy egyszerű matraccserével minden, alvással kapcsolatos gond megoldható!

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr17446746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.10. 09:40:25

Feltételezem, árulod ezeket a szarokat. Méghogy nem lehet csalódni a memóriahabosban... elég némi gerinc probléma, amihez kemény matrac kell, máris feldughatod magadnak a memóriahabos csodákat...
süti beállítások módosítása