Alvásszakértő

Mit árul el rólad az, ahogyan alszol?

2015. május 17. - naturevic

Sokan hisznek abban, hogy a különböző alvási pózok árulkodnak az illető személyiségéről. Ennek azért tulajdonítanak jelentőséget, mert alvás közben kikapcsol a tudatos kontroll, ösztönösen mozgunk. Szép számmal akadnak olyanok is, akik nem hisznek az ilyesmiben, azonban ha másért nem is, egy kis szórakozásra jó lehet, ha megnézzük, milyen tulajdonságok kapcsolódnak kedvenc alvási pózunkhoz.

Oldalt fekve alvás

Azokra jellemző, akik általában megbízhatók, és két lábbal állnak a földön, ugyanakkor mégis hajlamosak arra, hogy esetenként szétszórttá váljanak. Ha „fatörzsként”, azaz egyenes tartással, nyújtott végtagokkal alszol az oldaladon, valószínűleg nyitott, laza, társasági ember vagy, ha viszont előre nyújtod a karjaidat, gyanakvó, bizalmatlan és megfontolt vagy, valamint a cinizmus sem áll tőled távol.

shutterstock_276387911_kicsi.jpg

Hanyatt fekvés

Akik hanyatt fekszenek, azok általában kötekedő, ideges természetű emberek. Aki ezt fokozza azzal, hogy „vigyázzállásban” fekszik, az általában visszahúzódó, emellett nagyok az elvárásai másokkal szemben. Aki hanyatt fekve szétdobálja a végtagjait, általában segítőkész, és nagymértékben képes együtt érezni másokkal, emellett nagyon élvezi a figyelmet, szívesen van a középpontban.

Magzatpóz

Nagyon sok ember alszik az oldalán, úgynevezett magzatpózba kucorodva. Az ilyen emberekre általában jellemző a szégyenlősség, félénkség és a zárkózottság, annak ellenére, hogy szeretik határozottnak mutatni magukat.

Hason fekvés

Ez az egyik legnépszerűbb alvási pozitúra. Ha ennek hiszünk, a legtöbb emberről elmondható, hogy meglehetősen egocentrikus, és általában a saját személyiségével van leginkább elfoglalva. Ha a lábaidat szétdobod hason fekvés közben, az arra utal, hogy társasági ember vagy, aki szívesen van a középpontban, azt ugyanakkor nehezen bírja, ha kritizálják, legyen az akármilyen jóindulatú kritika is. Ha félig oldalt, félig hason fekve alszol, az érzelgősséget, érzékenységet szokott jelezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr787466916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása