Alvásszakértő

Alvás közben támad az ágyi poloska

2015. augusztus 13. - naturevic

 

Rejtélyes, piros kiütések reggelente a háton, hason, végtagokon, amik viszketnek és megkeserítik a mindennapokat. Ismerős? Ha gyakran ébredsz így, könnyen lehet, hogy észrevétlen lakótársaid vannak, akik nappal rejtőzködnek, és éjszaka válnak aktívvá. Ezek a lények az ágyi poloskák, akik kifejezetten az emberhez kötődnek, így a magára hagyott bútorokból hamar kiköltöznek. Ne gondoljuk, hogy ha beköltöznek az ágyi poloskák, rovarinváziót látunk majd a fekhelyünkön: ezek az állatok nappal rejtőzködnek, és csak akkor jönnek elő, amikor már az igazak álmát alusszuk. Ennek megfelelően nem is annyira könnyű felfedezni a jelenlétüket, főleg a maguk után hagyott nyomokból tudhatjuk, hogy mivel van dolgunk.

shutterstock_131108405.jpg

 

Árulkodik a jelenlétükről a matrac

Ha azt gyanítjuk, hogy ágyi poloska keseríti meg a mindennapjainkat, nézzük meg alaposan a matracunkat! A rovar ürüléke kis fekete pontokban jelenik meg az ágymatracon, illetve az ágyneműn. Ha ilyesmit látunk, biztosak lehetünk benne, hogy ágyi poloskával van dolgunk. Szintén árulkodó jel, ha vérfoltokat találunk a matracon vagy az ágyneműn. Ezek többnyire úgy keletkeznek, hogy álmunkban agyonnyomunk egy rovart, miután az szívott a vérünkből – az ágyi poloska ugyanis a vérünkkel táplálkozik, ezért vannak a csípések.

Bárhonnan hazavihetjük

Ha azt hisszük, az ágyi poloska csak ott telepszik meg, ahol kosz van, tévedünk. Még ha patyolat tiszta a lakás, akkor is simán befészkelhet, ugyanis nem az elhanyagolt környezet vonzza, csak az érdekli, hogy legyen ember, akinek a vérét szívhatja. Leggyakrabban nyaralásról hozzák haza az emberek szállodákból, panziókból, apartmanokból. Veszélyt jelentenek ebből a szempontból a használt bútorok, illetve ruhák is, társasházakban pedig egyik lakásból a másikba is átkerülhetnek. Az ágyi poloska kiirtása nem lehetetlen, de elég nehéz feladat, mindenképpen profi segítséget igényel. Ezek a rovarok igazi túlélők, ráadásul trükkösek is, mert nem csak az ágyban bujkálnak, hanem az ágy körüli bútorokban, de még a padlórésekben is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr297703662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása