Alvásszakértő

Neked mekkora ágyra van szükséged?

2015. június 02. - naturevic

Amikor új ágy vásárlására kerül sor, az egyik első kérdés, ami felmerül, hogy mekkora legyen az ágy. Ezt nem árt alaposan megfontolni, mert az ágy mérete éppen annyira képes befolyásolni azt, hogy mennyire tudunk benne jól aludni, mint például a matrac minősége. A legtöbb felnőtt ember a párjával él, vagy ha jelenleg egyedülálló is, számol azzal a lehetőséggel, hogy ez nem mindig lesz így, ezért kézenfekvőnek tűnik a franciaágy vásárlása. Azonban ebből is többféle méret létezik, ráadásul nem mindenki képes mással egy ágyban aludni, legyen bármekkora is a szerelem. Olyan is előfordul, aki hiába alszik egyedül, hatalmas térre van szüksége – az ágy méretének kiválasztása tehát mindenképpen egy lényeges kérdés.

Összebújósoknak elég a kisebb

Ha azok közé tartozol, aki szívesen alszik el a párja karjaiban éjszaka, és képes vagy egész éjszaka viszonylag mozdulatlanul aludni, valószínűleg jóval kellemesebben érzed majd magad egy kisebb méretű franciaágyban, mint egy hatalmasban. Nem mindenki tud azonban így aludni, sok embernek térre van szüksége, nekik értelemszerűen nem éppen a 140x200 centis méret ajánlott. Ha tudod magadról, hogy szereted szétdobálni a végtagjaidat, ráadásul a párod is ilyen, érdemes a lehető legnagyobb ágyat választani, odafigyelve persze arra, hogy a szobában is elférj. Ha egyedül alszol, de sokat forgolódsz, és gyakran terülsz szét alvás közben, a szimpla ágy valószínűleg kevés lesz számodra, így érdemes egy kisebb franciaágy mellett döntened.

shutterstock_204958912_kicsi.jpg

A hossz se mindegy

Az ágyak vonatkozásában legtöbbször csak a szélességről beszélnek, de legalább ilyen fontos a hosszuk is. Általában 200 centiméter hosszúak, ez a szabvány, de ez nem mindenkinek elég. Nem kell extrém magasnak lenni hozzá, hogy ez a hossz kevés legyen – egy 190 centi magas embernek például már nem biztos, hogy elég ez a méret. Bár 10 centivel hosszabb ugyan az ágy, mint ő maga, számolni kell azzal, hogy kell a hely a párnának, így pedig már ez kevés. Ha a magasabbak táborát erősíted te vagy a párod, érdemes ennél hosszabb ágy vásárlásában gondolkodnod.

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr297511736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihály Musel 2015.06.02. 20:08:28

úgy tudom, hogy az ágy hosszának meghatározásánál a testmagasság +20 cm szükséges legalább, és nem mindegy, hogy fal melletti, sarokágy, vagy szabadonálló...

érdemes továbbmenni ide:
alvasszakerto.blog.hu/

Vasöntőfi Karott 2015.06.03. 17:07:01

Hol tudok mondjuk 220 cm-es ágyat venni? Nézegettem, de nem könnyen találni...
süti beállítások módosítása