Alvásszakértő

Neked mindegy, milyen matracon alszol?

2015. május 02. - naturevic

Gyakran fordul elő veled, hogy álmos vagy, este mégsem tudsz elaludni? Bárhogy fekszel, sehogy sem jó, mindig úgy érzed, valami nyom? Gyakran ébredsz úgy, hogy fáj, a hátad, a nyakad, a vállad? Ismerős mindez? Nos, könnyen lehet, hogy a matracod a ludas – érdemes lehet kipróbálnod más fajtát, könnyen lehet, hogy megoldódnak az alvással kapcsolatos nehézségeid!

A pihentető alvás mindenen segít

Túlzásnak tűnhet ez az állítás, de nagyon sok igazság van benne. Bármilyen stresszesek is vagyunk, ha alszunk egy jót, garantáltan szebben látjuk a világot másnap. Nem véletlenül mondják, hogy ha egy problémára nem találunk megoldást, ha nem látjuk, hogy két választás közül melyik lehet a helyes, hogy „jobb, ha alszom rá egyet”. Kipihenten, tiszta fejjel jobban megy a gondolkodás, ami egyébként meglátszik abból is, ahogy a mindennapi életben vesszük az akadályokat. Jó alaposan kialudni magunkat azonban nem is olyan könnyű, mint hinnénk!

shutterstock_218098705_kicsi.jpg

Nem csak a vekker az ellenség!

A kialvatlanságért sokak hajlamosak a vekkert hibáztatni: korán kell kelni az iskola, majd a munkahely miatt, és a legtöbb ember azt gondolja, hogy emiatt nem tudja magát kialudni. A valóság azonban nem feltétlenül ez. Kétségtelenül számít, hogy hány órát van lehetőségünk alvással tölteni egy nap, azonban ha azt tapasztaljuk, hogy alszunk 7-8 órát, és mégis úgy kelünk fel, hogy a saját nevünket se tudjuk megmondani, illetve egész nap fáradtnak érezzük magunkat, gyaníthatóan másban kell keresni a hibát – például a matracunkban.

Észrevétlenül zavar

A matrac sajnos igen alattomosan képes zavarni az álmunkat. A legtöbb ember nem is gondolná, hogy azzal van a gond, ugyanis nem feltétlenül tapasztalunk olyat, hogy nem tudunk aludni. Egy – látszólag – végigaludt éjszaka után is sokszor érezhetjük magunkat fáradtnak, ha nem megfelelő felületen fekszünk. Bár mi magunk ezt nem érzékeljük, az alvásunk jóval felületesebb, ha rossz a matracunk. Forgolódunk, keressük a megfelelő pozíciót, közben nem tudunk eléggé elaludni. Az sem ritka ilyen esetben, hogy ilyen-olyan fájdalommal ébredünk. Magadra ismertél? Akkor lehet, hogy érdemes elgondolkodnod egy matraccserén!

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr957423734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása