Alvásszakértő

Milyen a matracod és a párnád?

2015. július 22. - naturevic

Több korábbi posztban említettük már, hogy azt, hogy mennyire tudunk jól aludni, számos tényező befolyásolja, mint például a szoba hőmérséklete, a fényviszonyok valamint a hanghatások. Nagyon fontos azonban az is, hogy a matrac és a párna milyen, ugyanis ha ezek nem megfelelőek, biztos, hogy nem tudunk majd jól aludni. Ha rossz a matrac, azt a gerincünk fogja bánni, mert rendellenes szögbe kényszerül, ami nagyon megterhelő Ez hosszú távon hátfájáshoz, gerincproblémákhoz vezethet, emellett nyugtalanul, éberen aludhatunk emiatt, még akkor is, ha nem tűnik fel közvetlenül, mert reggel már nem emlékszünk rá. A hát-, vagy vállfájdalom azonban árulkodó lehet. Ugyanennyire lényeges részlet a párna is, mert ha ez nem megfelelő, a nyakunk bánhatja, ami szintén fájdalommal jár, és felületes alvással.

Miért nem tudod kialudni magad?

Te is gyakran tapasztalod, hogy mindegy, milyen korán feküdtél le, kialvatlanul ébredsz? Nos, ennek nem feltétlenül az extra kimerültség az oka, sok esetben derül ki, hogy a matrac a ludas. Amennyiben túl kemény, esetleg túl puha a matracod, nem tudsz kényelmesen feküdni, ami ébren talán fel sem tűnik. Az, hogy nem alszol elég mélyen, vagy hogy gyakran ébredsz fel, kihathat a mindennapi teljesítményedre, ezért nagyon fontos, hogy felszámold az ezzel kapcsolatos problémákat. Segíthet ezen például egy jó memóriahabos matrac, amiben az a legjobb, hogy tökéletesen igazodik az egyedi adottságaidhoz, így garantáltan kényelmesen feküdhetsz rajta.

shutterstock_159285161.jpg

A párna sem mindegy

Sokan követik el azt a hibát, hogy a matracot ugyan körültekintően választják meg, azonban félvállról veszik a párna kérdését, pedig a párna is tönkre tudja tenni az éjszakáinkat, ha nem megfelelő. Nem jó se a túl lapos, se a túl magas, ahogy a túl kemény, és a túl puha sem – mindenkinek azt kell megtalálni, ami hozzá passzol. Szerencsére már párnából is kapható memóriahabos, ami a matrachoz hasonlóan tökéletesen hozzád idomul, így abszolút kényelmes minden tekintetben, ráadásul az optimális tartáshoz is hozzásegít alvás közben.

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr917646612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása