Alvásszakértő

Trükkök elalváshoz: mi segít, ha nem tudsz aludni?

2015. november 09. - naturevic

Ha Te is azok közé tartozol, akik lefekvés előtt úgy érzik, leragadnak a szemei, aztán álmatlanul forgolódnak, esetleg többször is ébrednek éjjel, alighanem az alvászavarosok táborát erősíted. Ez szinte népbetegségnek számít napjainkban, köszönhetően a rengeteg elvárásnak, követelménynek és stressznek, amivel nap, mint nap kénytelenek vagyunk szembesülni. A legjobb megoldást logikusan az jelenti, ha lassítunk, és visszafogjuk a stresszt, ezt azonban nem mindig lehet megtenni. Ilyenkor érdemes megnézni, milyen praktikákkal lehet megkönnyíteni és pihentetőbbé tenni az alvást.

Mi segíthet elaludni?

Levendula. A levendulának köztudottan nagyon jó hatása van az alvásra. A levendula megnyugtat és ellazít, így mindenféle módon érdemes bevetni alvás előtt: tehetünk illóolajat a fürdővízbe, a párologtatóba, vagy akár levendula párnát is használhatunk, így egész éjszaka során biztosíthatjuk magunknak a nyugodt pihenést.

41803198_m.jpg

Bor. Természetesen csak mértékkel, de a bor is sokat segíthet az elalvásban. Egy fárasztó nap után nagyon jól tud esni egy pohár jó minőségű bor, és segíthet megszabadulni a felgyülemlett feszültségtől, stressztől. Ha viszont túlzásba visszük, ellenkező hatást érhetünk el!

Forró fürdő. Elnyúlni egy kád jó forró vízben szintén nagyban hozzájárul ahhoz, hogy meg tudjunk szabadulni a nyomasztó, kellemetlen gondolatoktól, a munkahelyi kötelességeink kísértetétől. Alkalmazhatjuk hozzá a már említett levendulás illóolajat, így lesz igazán hatásos.

Szánjunk magunkra egy kis időt! Minden nap végén legyen legalább pár percünk, amikor azzal foglalkozunk, amivel szeretnénk, bármi legyen is az! Ez a legjobb módja annak, hogy rendesen kikapcsoljuk az agyunkat lefekvés előtt, és ráhangolódjunk a pihenésre.

Tökéletes kényelem. Tegyünk meg mindent azért, hogy az ágyunk tökéletesen kényelmes legyen! Fordítsunk nagy gondot a matrac kiválasztására, de ne vegyük félvállról az ágynemű kérdését se, mert ezen is nagyon sok múlik. Ha valami nem stimmel az ágyunkban, borítékolható, hogy nem fogunk jól aludni.

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr638065162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása