Alvásszakértő

Az alvás 5 pozitív hatása

2015. október 09. - naturevic

Aludni szinte mindenki szeret, egész egyszerűen azért, mert nagyon jól esik ledőlni és pihenni, ha elfáradtunk. Igazából élettanilag is szüksége van a szervezetünknek az alvásra, hiszen a testünknek pihennie is kell néha, hogy fenn tudja tartani a funkcióit, és megfelelően tudjon működni. Hosszú távon nem is bírjuk ki alvás nélkül, kísérletek bizonyították, hogy már négy nap után hallucinációk lépnek fel, a koncentrációs képesség pedig folyamatosan romlik. Mindemellett igen ramatyul érzi magát az, aki sokáig nem alszik, és ez bizony látszik is rajta.

shutterstock_184441376.jpg

Az alvásnak azonban még számos pozitív hatása van:

1. Aki sokat alszik, szebb lesz. Az alvásnak bizonyítottan pozitív hatása van a külső megjelenésre. Ez leginkább annak köszönhető, hogy alvás közben tudnak legjobban regenerálódni a sejtjeink. A szürke arc így eltűnik, és helyette üde bőrszínünk lesz, de a haj is szebb és csillogóbb, ha eleget pihenünk.

2. A sok alvás lassítja az öregedést. Ahogy már említettük, a sejtek alvás közben regenerálódnak. Ha sokat alszunk, az öregedés ritmusát is lassíthatjuk, legalábbis ami a ráncok megjelenését illeti. De vigyázat! A túl sok alvással éppen ellenkező hatást érhetünk el, mint szeretnénk.

3. Jobban tudunk koncentrálni. Egy kipihent ember mindig sokkal jobban oda tud figyelni arra, amit csinál, mint az, aki nem aludta ki magát egy ideje. A koncentrációs képesség nagyon fontos a tanulás, a munka, de még a magánélet terén is, majdnem minden tevékenységhez szükség van rá. Kipihenten pedig sokkal jobban megy a koncentrálás.

4. Elűzi a stresszt. A stressz egyik legnagyobb ellensége a pihenés: egy kiadós alvás után egyből nem látjuk annyira szörnyűnek a ránk nehezedő nyomást. Ha mindig szakítunk időt a megfelelő pihenésre, jobban kezeljük majd a problémákat.

5. Energiával tölt fel. Az alvás egyik legfontosabb feladata, hogy feltöltsön energiával. Ennek köszönhető, hogy minden nap a maximumot tudjuk magunkból kihozni, és mind szellemileg, mind fizikailag bírjuk a napi feladatok elvégzését.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr717951830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása