Alvásszakértő

Így rakd össze a tökéletes ágyat!

2015. november 16. - naturevic

Ahhoz, hogy igazán ki tudjuk magunkat aludni minden nap, nagyon fontos, hogy jó legyen az ágyunk. Ez azonban mindenkinek mást jelent, ezért aligha fogunk egyetemes tanácsot kapni arra vonatkozóan, hogy milyen a jó ágy. Annyi segítség azonban adható a témában, hogy milyen szempontokat tartsunk szem előtt, amikor kiválasztjuk álmaink ágyát, amiben garantáltan kipihenjük majd magunkat minden éjjel.

44861779_m.jpg

Mire figyeljünk, ha ágyat választunk?

Ne komplett ágyat vegyünk! Szinte kizárt dolog, hogy egy előre elkészített ágynak minden eleme passzolna hozzánk, minden egyes része megfelelne az igényeinknek. A komplett ágy vásárlása kényelmes ugyan, de biztos, hogy valamilyen szempontból megalkuvást is jelent, ami nem a legjobb hír, ha arról van szó, hogy tudunk-e jól aludni, vagy nem.

Ne spóroljunk a matracon! Egy matrac nem tartozik az olcsó dolgok közé, ezért a legtöbben igyekeznek olcsón megúszni a vásárlását, de ez nem feltétlenül célravezető. Az olcsó matracok nem véletlenül olyan olcsók, általában a minőség rovására tudják csökkenteni az árat. Ne spóroljunk, ha arról van szó, hogy tudunk-e rendesen aludni, vagy nem!

Legyen masszív az ágykeret! Gyakorlatilag mindegy, hogy miből van az ágykeret, a lényeg az, hogy stabil legyen, ne mozogjon, és rendesen tartsa a helyén a matracot. Fontos az is, hogy méretben megfelelő legyen az ágykeret, legyen elég széles, és elég hosszú is – ez különösen magasabb embereknek fontos.

Nem mindegy az ágyrács! Az ágy nyikorgásáért az ágyrács felel elsősorban, ezért nyilván nem mindegy, hogy az milyen. Ebből se érjük be az alsó kategóriásakkal, inkább áldozzunk rá pici többet, de legyen jó minőségű és strapabíró.

Figyeljük a súlyhatárt! Minden matracnál meg van adva egy súlyhatár. Ezt mindenképpen vegyük figyelembe, ha azt akarjuk, hogy a matractól valóban megkaphassuk azt a kényelmet, amit ígér!

Az ágyneműt is gondosan válasszuk meg! Nem mindegy, milyen vastag a paplan, illetve mennyire magas vagy éppen lapos a párna. Próbáljuk ki, mely helyzetek a legmegfelelőbbek számunkra, és mindenképpen ez alapján vásároljunk! Próba nélkül sose vegyünk se ágyat, se ágyneműt!

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr378083900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása