Alvásszakértő

Milyen matrac való egy gyereknek?

2015. augusztus 04. - naturevic

A világ legtermészetesebb dolga, hogy az ember a legjobbat akarja a gyerekének, minden téren. Egy kisbaba születésekor ez előtérbe kerül, hiszen rengeteg holmit kell neki vásárolni, és nyilvánvalóan igyekszünk mindenből azt beszerezni, amit a legjobbnak ítélünk a babának. Az egyik legfontosabb ilyenkor, hogy milyen matrac kerül a kiságyba. Most bizonyára sokan legyintenek, pedig nem kéne: ez nagyonis befolyásolhatja, hogyan fog fejlődni a gyerek gerince, vele együtt pedig azt, hogy milyen lesz a mozgása és a tartása. Mindemellett a nem megfelelő matracon a gyerek nem fogja tudni kipihenni magát, pontosan úgy, ahogy mi, felnőttek sem tudunk rendesen aludni, ha nem tökéletesen kényelmes az ágy.

shutterstock_35515834.jpg

Mi kerüljön a kiságyba?
Amikor a babaszoba berendezését szedjük össze, és eljutunk a matracig, gyorsan rájöhetünk, hogy itt is egy fontos döntést kell meghozni. A kiságyba a babáknak alapvetően kétféle matracot szoktak ajánlani: sima szivacsot és a mostanában divatos kókuszmatracot. Laikusként nem könnyű kitalálni, hogy a kettő közül melyik a jobb. Igaz, a kókuszmatracról ódákat zengnek mostanság, vele szemben azonban ott a sima szivacs, ami lényegesen olcsóbb, és hát a szülők gyerekkorában még csak az volt, mégis felnőttek. Másrészről viszont a gyerek egészségén egyetlen szülő sem akar spórolni. A megoldás valahol középen van: egyik sem ördögtől való, a gyereknek nem lesz semmi baja a szivacstól sem, de ha ez megnyugtatja a szülőket, nyugodtan vegyenek kókuszmatracot.

Később jól jöhet a memóriahabos matrac
A kisbabáknál egy valamivel semmiképpen ne próbálkozzunk: a memóriamatracokkal. Ezek a matracok nagyon jók és egészségesek a felnőtteknek, azonban az egészen piciknél még nem javasolt a használatuk. Ha viszont már nagyobb a gyerek, egy memóriahabos matraccal számára is garantálhatjuk az a kényelmes alvást, amit mi magunk is átélünk éjszakánként egy ilyen fekhelyen. Amennyiben a gyerek gerincének nincs semmi olyan baja, ami miatt speciális matrac kéne, a memóriamatrac jó választás lehet idősebb korában.

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr727679168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása