Alvásszakértő

Így tüntesd el arcodról az alváshiány nyomait!

2015. április 12. - naturevic

Azzal szinte mindenki tisztában van, hogy az alváshiány sajnos nyomot hagy rajtunk rövid- és hosszútávon egyaránt. A hosszú távú tünetekkel természetes úton sajnos nemigen tudunk mit kezdeni, az egy-egy átvirrasztott éjszaka után jellemzően azonnal látható nyomokat azonban szerencsére néhány trükkel el lehet tüntetni. Íme, 5 tipp, hogy ne lássák rajtunk, hogy nem aludtunk éjjel!

  1.     Sokat segít a jéghideg víz. A szemek a kevés alvás miatt általában be is vannak dagadva, amin nagyon sokat segíthet a jéghideg vízzel való arcmosás – egy kicsit talán fel is ébredünk tőle. Ha ez kevésnek bizonyul, pár percig borogassuk hidegvizes borogatással a szemünket, ez garantáltan megteszi a hatását!
  2.     Masszírozzunk be némi szemkörnyékápolót! Ha ezt jól csináljuk, sokat javíthatunk az összképen: körkörös mozdulatokkal, óvatosan masszírozzuk be a krémet a szemünk környékére, ettől lelohad a duzzanat, és kicsit élénkebb lesz a tekintet.
    arcmosas.jpg
  3.     Öltözzünk színesen! Ha karikás a szemünk, rosszabbat nem is tehetnénk, minthogy fekete vagy szürke ruhát veszünk fel, ami ezt még jobban kiemeli. Vegyünk fel színes felsőket, ettől jóval elevenebbnek tűnik majd az arcunk, kevésbé lesz szembetűnő a fáradtság.
  4.     Használjunk világosabb korrektort! Ha korrektorral szeretnénk eltüntetni a szem alatti sötét karikákat, mindenképpen figyeljünk arra, hogy az egy-két árnyalattal világosabb legyen a bőrszínünknél. Ezzel a módszerrel gyakorlatilag teljesen láthatatlanná tehetjük a karikákat.
  5.     Világos szemfesték. Ha kifestjük a szemünket, mindenképpen világos színeket használjunk! A sötét csak kiemeli a karikákat, míg a világos festék élénkíti, nyíltabbá teszi a tekintetünket, így jól elfedi a fáradtságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr207360678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása